Friss topikok

Szebenyi István-móri rémálom-ahogy én láttam

Szebenyi István vagyok. Amatőr hadszíntér kutató. A véletlen folytán nevemhez fűződik a móri bizonyítékok megtalálása. Átlagember vagyok, egy extrém hobbival. Soha nem próbáltam ki a drogot, és még bizonyosan van egy halom dolog ami kimaradt az életemből, de ez így van jól... Foglalkozásom, és alkalmi foglalkozásaim felsorolása hosszadalmas volna. De szinte mindent kipróbáltam ami kemény és férfi munka. Voltam úszómester, kőműves, favágó, segédmunkás, ügynök, biztosítási vezető, alkusz, és még sorolhatnám... Nős vagyok, két gyermekem van. Igyekszem becsületesen felnevelni mindkettőjüket. Soha nem lógtam az Állam nyakán, holott néha ránk fért volna. Mindig csak annyit kértem mindenkitől, amennyi jár! Weboldalam: www.hadtortenet.hu Egy egyesület elnökeként próbálom összefogni az amatőr hadszíntérkutatókat. Különös érzékem van nem hétköznapi históriákba keveredni! Vannak dolgok, amelyekben következetesen következetlen vagyok... :-) E-mail: szerkesztoseg.hke@gmail.com

S.O.S. Metal Detector! Elvesztette? Megtaláljuk! Kérjen ajánlatot! Elhagytad a kulcscsomódat, elrejtett családi örökséged keresed? Vagy csupán egy legenda nyomába szegődnél? Kérésre házhoz megyünk! szerkesztoseg.hke@gmail.com

2009.12.23. 00:57 Johnny01

Perújrafelvétel - Táncos Gábor 3.rész

Mivel az előző bejegyzésem meglehetősen nagy indulatokat kavart, érdemesnek tartom a témát egy teljesen új megközelítésben megvizsgálni.

Korábban az a vád ért – főként azok részéről, akik jól tájékozottnak tartják magukat az ügyben – hogy felületes információk alapján alkottam véleményt, és hangulatot keltettem.
Ennek látszatát is el szeretném kerülni, ezért egy játékra invitálok most mindenkit!
A játék lényege: az ügyet „újratárgyaljuk” itt közösen a Tisztelt látogatóimmal.

Most mindenki elmondhatja az érveit, ellenérveit, véleményét.
Pusztán azt kérem, ez ne merüljön ki egymás sértegetésében! Tartsuk tiszteletben egymás véleményét, hiszen mindenki másképp láthatja az ügyet.
Ez egy érdekes dolog lehet, amelynek nincsenek, és nem is lehetnek következményei.
A szabályok igen egyszerűek: mivel vannak, akik meg vannak győződve Táncos bűnösségéről, ők lehetnek az ügyészek. Itt elsősorban a fent már említett „jól tájékozott” hozzászólókra gondolok.
Akik pedig ártatlannak gondolják, ők lehetnének a védők.
Akkor itt most elsősorban a tényekre kellene hagyatkoznunk, és nem feltételezésekre, érzésekre, indulatokra.
Nyilván van egy kiinduló pont, maga a gyilkosság. Ennek körülményei, a hátrahagyott nyomok, tanúvallomások, stb. Innen indulhat a játék, amelynek során végigvesszük az eseményeket, a bizonyítékokat, a VÁD, és a VÉDELEM egyaránt kifejtheti álláspontját.  Érveket, ellenérveket ütköztetünk, majd a végén, mint afféle „bíróság” meghozzuk az ítéletet. Ha hozunk egyáltalán...

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szebenyiistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr611623457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny01 2009.12.26. 01:20:47

Akkor kezdjük!

1998. április 1.-én, a Németh Mária utca 3. sz. alatti ház egyik lakásában meggyilkolnak egy 11 éves kislányt.

Ez a kiinduló pont azt hiszem. A fent leírt esemény tény, nem állítás.

Kérdésem: hány órakor történhetett pontosan a gyilkosság?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.26. 12:17:14

najd ha Tancos felteszi a nyomozati anyagot akkor leszek ugyesz
addig csak a neten es a bulvarsajtoban megjelent mendemondakra lehetne hagyatkozni
de aki nalam tobbet tud, kivancsian olvasom

xyzo 2009.12.27. 12:19:56

@hagyma: Én többet tudok, tehát kezdem. A bulvársajtó nem attól bulvár, hogy egyesek szerint hazugságokat terjeszt, hanem attól, hogy leírja, és videó kapcsolatot tesz fel, hogy pl. bunkó vénf.szdani hogy nyúkál a c..nyasszonyok végbelében. Vagy attól, hogy leírja: Kiszel Tünde igazat mond-e vagy hazudik a gyereke apja tekintetében. Vagy épp egy 100 éve szépségversenyt nyert valaki, netán egy munkanélküli szinész milyen magánéleti problémákkal küszködik.

Én a bulvársajtót a bűnügyekről való tájékoztatás miatt olvasom. Ebből kikövetkeztetve le tudom vonni a konzekvenciát mikor csúsztat, mikor mond igazat. Ők is azt írják csak le, amit engedélyeznek nekik. Pl. minden újságíró tudja, hogy Tánczos ártatlan. Így is megy a családhoz riportot készíteni. Nagy mézes-mázosan, hogy azért igazat is le tudjanak írni, és ezért megkapják a nem kis összegü cikk-díjat, odamennek a családhoz, Tánczoshoz és az édesanyjához, majd amikor a cikk leadására kerül sor, beleírják a "körmendi gyerekgyilkos!" Na meg a jó ...! Eljátszák, hogy minden szavukat elhiszik a riportalanynak, majd azt írnak le az újságban, amit akarnak, vagy hozzáfűzve gonoszságokat, hazugságokat, (mert csak így engedélyezik nekik leközölni a cikket), leírják amit úgy gondolnak. Úgyhogy valóban van mendemonda, de igazság is benne. A nyomozati anyagot meg nem tudja feltenni Tánczos, mert ő sem kapta meg 11 év óta. Igaz erre példa még a világtörténelemben nem volt, hogy valaki ne kaphatta volna meg az ügyében keletkezett nyomozati iratokat, jkv-eket, és nem a halottszemlén, hanem a korboncteremben készült videofelvételt, ahol közel mutatják a kislány körme alatti, ujjai közti és combján lévő sötét, festékkel kezelt hosszú hajszálat. Talán majd most, ha jogerőre emelkedik a meghozott országgyülési törvény. Az ítéletek fennvannak a neten, azt elő lehet keresni. És az ítéletekből részletek és azok cáfolatai pedig olvashatók pl. a Dr. Somos Zoltán: Tánczos c. könyvében, és Balaton Balázs: A Tánczos-dosszié c. könyvekben.
süti beállítások módosítása