Friss topikok

Szebenyi István-móri rémálom-ahogy én láttam

Szebenyi István vagyok. Amatőr hadszíntér kutató. A véletlen folytán nevemhez fűződik a móri bizonyítékok megtalálása. Átlagember vagyok, egy extrém hobbival. Soha nem próbáltam ki a drogot, és még bizonyosan van egy halom dolog ami kimaradt az életemből, de ez így van jól... Foglalkozásom, és alkalmi foglalkozásaim felsorolása hosszadalmas volna. De szinte mindent kipróbáltam ami kemény és férfi munka. Voltam úszómester, kőműves, favágó, segédmunkás, ügynök, biztosítási vezető, alkusz, és még sorolhatnám... Nős vagyok, két gyermekem van. Igyekszem becsületesen felnevelni mindkettőjüket. Soha nem lógtam az Állam nyakán, holott néha ránk fért volna. Mindig csak annyit kértem mindenkitől, amennyi jár! Weboldalam: www.hadtortenet.hu Egy egyesület elnökeként próbálom összefogni az amatőr hadszíntérkutatókat. Különös érzékem van nem hétköznapi históriákba keveredni! Vannak dolgok, amelyekben következetesen következetlen vagyok... :-) E-mail: szerkesztoseg.hke@gmail.com

S.O.S. Metal Detector! Elvesztette? Megtaláljuk! Kérjen ajánlatot! Elhagytad a kulcscsomódat, elrejtett családi örökséged keresed? Vagy csupán egy legenda nyomába szegődnél? Kérésre házhoz megyünk! szerkesztoseg.hke@gmail.com

2010.04.16. 22:13 Johnny01

Ál-demokráciában...

Banánköztársaságunk egy fantasztikus törvényének köszönhetően (2005/109) koholt vádak alapján bárki megvádolható "visszaélés haditechnikai termékkel és szolgáltatással, illetőleg kettős felhasználású termékkel engedély nélküli elkövetés bűntettének megalapozott gyanújával".

Ez a szerencsétlenül megfogalmazott törvény, talán arra volt hivatott a maga korában, hogy megakadályozza ha valaki például szigorúan titkos haditechnikát, vagy mondjuk radioaktív terméket akarna külföldre juttatni. De annyira szerencsétlenre sikerült, hogy ennek alapján bárki megvádolható ezzel a bűncselekménnyel, hiszen a törvénybe foglalt eszközök körébe szinte minden belemagyarázható.

Mondjuk például, hogy Ön vásárol Németországban, egy a Bundeswehr-nél leselejtezett katonai gyakorlót, vagy bakancsot, és azt behozza az országba. Ebben az esetben máris megvádolható akár a visszaélés haditechnikai termékkel című elfuserált törvény értelmében egy bűncselekménnyel! Büntetési tétele 2-8 év!

Nem hiszi, próbálja ki!

Hogy valójában mi értelme volt ennek a jogszabálynak, azt senki nem tudja, mint ahogy azt sem tudja az ember hogy van ez a törvény, egészen addig amíg meg nem vádolják. Az Európai Unió más országainak állampolgárai szabadon kereskedhetnek hadi relikviákkal, egyedül minket magyarokat súlyt ez az átok!

Hogy hitelt adjak a fent leírtaknak - korábbi írásomban már részleteztem miért vádoltak meg, - becsatolom ide a hivatalos jegyzőkönyvet is.

Továbbá azt sem értem, hogy egy az Unióba küldött csomagomat bontották fel, amiben második világháborús gyűjteményi tárgyak voltak - gondolom ez nem az a haditechnika amit félteni kellene ha kikerül az országból - az ezt követő házkutatás során a gyűjteményem egy jelentős részét lefoglalták! Mi ennek az oka? Hiszen a jelenlévő tűzszerészek megállapították, hogy az összes tárgy hatástalan, emberi élet kioltására alkalmatlan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fenti terjedelmes lista önmagáért beszél... Amit pedig elvittek, az még érdekesebb, hiszen azok között van például gyakorló kézigránát. Még egy laikus, aki egyáltalán nem volt katona, nincsenek hasonló ismeretei, az is tudja, hogy a gyakorló kézigránáttal csupán a dobást gyakorolták, nem volt benne robbanóanyag. Akkor ezt miért is kell szakértőhöz vinni? Továbbá érdekes a tűzszerész szakértő megállapítása a reptéren "kiemelt" tárgyakról. Azt nyilatkozza, bár mindkét gránáttest robbanóanyagtól mentes, de vissza alakítható! Hát kérem szépen ez ismét baromság! Tudom hogy ritkák ezek a tárgyak ebben az állapotban, és talán elnyerték a tetszését a Tisztelt szakértő Úrnak, ezért szívesen elkoboztatná, ahogyan Ők azt szokták, hogy azután valakinek a gyűjteményében landoljon. De kérem szépen ha ezt vissza akarnám alakítani, előbb robbanóanyaggal kellene megtöltenem ugyebár. Azt be kellene szereznem, stb. No ennyi erővel egy radiátorcsövet is megtölthetek valamilyen anyaggal, nem kell ehhez azokat a szép gránátokat tönkre tennem!

Úr Isten! Ezt a dilettantizmust, vagy rosszindulatot!

Hát ez Magyarország 2010-ben... Talán hasonlít egy banánköztársasághoz, vagy a Rákosi korszak magyarországához?

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szebenyiistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr551928076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása