Friss topikok

Szebenyi István-móri rémálom-ahogy én láttam

Szebenyi István vagyok. Amatőr hadszíntér kutató. A véletlen folytán nevemhez fűződik a móri bizonyítékok megtalálása. Átlagember vagyok, egy extrém hobbival. Soha nem próbáltam ki a drogot, és még bizonyosan van egy halom dolog ami kimaradt az életemből, de ez így van jól... Foglalkozásom, és alkalmi foglalkozásaim felsorolása hosszadalmas volna. De szinte mindent kipróbáltam ami kemény és férfi munka. Voltam úszómester, kőműves, favágó, segédmunkás, ügynök, biztosítási vezető, alkusz, és még sorolhatnám... Nős vagyok, két gyermekem van. Igyekszem becsületesen felnevelni mindkettőjüket. Soha nem lógtam az Állam nyakán, holott néha ránk fért volna. Mindig csak annyit kértem mindenkitől, amennyi jár! Weboldalam: www.hadtortenet.hu Egy egyesület elnökeként próbálom összefogni az amatőr hadszíntérkutatókat. Különös érzékem van nem hétköznapi históriákba keveredni! Vannak dolgok, amelyekben következetesen következetlen vagyok... :-) E-mail: szerkesztoseg.hke@gmail.com

S.O.S. Metal Detector! Elvesztette? Megtaláljuk! Kérjen ajánlatot! Elhagytad a kulcscsomódat, elrejtett családi örökséged keresed? Vagy csupán egy legenda nyomába szegődnél? Kérésre házhoz megyünk! szerkesztoseg.hke@gmail.com

2010.04.19. 23:42 Johnny01

Petíció!

Tájékoztatok mindenkit, hogy Egyesületünk minden partnerünknek megküldte, és a nyilvánosság támogatását kérte a minket ért folyamatos hatósági zaklatások kapcsán.
Partnereinknek az alábbi levelet küldtük a mai napon, majd ezt követően a szükséges lépéseket meg fogjuk tenni, hogy ez a tarthatatlan helyzet megváltozzék!

  Tisztelt Partnereink!

 Kedves Barátunk!

 

Egyesületünk a Had-és Kultúrtörténeti Egyesület mint ismeretes az egyik legnépszerűbb amatőr kutatókat tömörítő weboldalt működtető, és tagságot magába foglaló szervezet.

Tevékenységünkben számos célt fogalmaztunk meg, többek között:

 

  • Magyarország területén történt hadiesemények történeti és helyi kutatása, és az erről szóló ismeretek terjesztése, valamint hagyományőrzés keretében ezek bemutatása;
  • Magyarország területén történt hadiesemények során eltűnt háborús objektumok kutatása, és ezek leleteinek a megmentése, és széles körű bemutatása kiállítások és tárlatok létesítésével;
  • Magyarország területén a történelemre épülő idegenforgalmi fejlesztések előmozdítása;
  • a működés területén kulturális rendezvények, helytörténeti-hadtörténeti kiállítások, találkozók szervezése;
  • tevékenységünk kiterjed a kulturális és közösségi programok szervezésére és a kutatók, hagyományőrzők életével kapcsolatos bármely tevékenységre, az ifjúság történelemmel kapcsolatos informális képzésére;
  • tevékenységünk kiterjed kutatói, hadszíntérkutatói, gyűjtői képviseletre és érdekképviseletre.

 

Most az utolsó pontban megfogalmazott képviseleti, érdekképviseleti jogkörünk tárgyában kérném szíves támogatásotokat.

Sajnálatos módon a közelmúltban egyre gyakrabban hallunk, tapasztalunk eseteket, amikor tevékenységünket, kutatói, gyűjtői munkánkat megpróbálják valamilyen érthetetlen okból ellehetetleníteni.

Különböző törvényi paragrafusok félreértelmezésével, belemagyarázásával próbálják tevékenységünket illegalitásba kényszeríteni.

Szinte mindennapossá váltak a házkutatások, lefoglalások a gyűjtők zaklatása.

Miután a sajtóban bezengett „fegyverarzenálokról’’ végül a szakértői vizsgálatok során rendre kiderül hogy azok hatástalanított, gyűjteményi darabok, így a gyanúsítás szinte minden esetben dugába dől, de rengeteg értelmetlen kellemetlenséget kell elszenvednünk.

Újabban már nem robbanószerrel, lőfegyverrel-lőszerrel visszaéléssel próbálkoznak, hanem a 2005/109 Törvény bizonyos szakaszainak félreértelmezésével operálnak. Egy „fogyatékos’’ jogszabály helytelen alkalmazása folytán szinte minden haditechnikai relikvia haditechnikai eszköz minősítést kap, és ezek külföldre történő kivitele, vagy behozatala azonnal 2-8 évig terjedő szabadságvesztést vonhat maga után!

Az EU bármely polgára szabadon küldhet postai úton ilyen termékeket, kivéve minket magyarokat korlátoznak ezek a hazai jogszabályok!

Érthetetlen okból minket hátrányosan megkülönböztet ez a törvény!

Mint ahogy szükséges volna a hatástalanításra, a gyűjteményi fegyverek tartására egy normális, a gyűjtők tevékenységét szabályozó törvényre is!

A fent leírtakkal kapcsolatban szeretnénk változásokat elérni, mégpedig a jelenleg érvényben lévő helytelenül alkalmazott jogszabályok korrigálásával, kiegészítésével, illetve egy a gyűjtőkre kimunkált új törvényjavaslat benyújtását kezdeményezni.

Ebben szeretnénk partnereink, és mindazon civilszervezetek támogatását magunk mögött tudni, akik egyetértenek velünk ezen törekvésünkben.

Akik egyetértenek velünk, azok szervezetei is felsorolásra kerülnek az új Országgyűlésnek benyújtandó petíciónkban, javaslatunkban.

 

Kérjük, ha egyetért velünk, szervezetük megjelölésével szíveskedjen visszajelezni!

 

Baráti Üdvözlettel:

 

                                                                                    Szebenyi István

                                                                                            Elnök

                                                                       Had-és Kultúrtörténeti Egyesület

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szebenyiistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr911935989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása