Friss topikok

Szebenyi István-móri rémálom-ahogy én láttam

Szebenyi István vagyok. Amatőr hadszíntér kutató. A véletlen folytán nevemhez fűződik a móri bizonyítékok megtalálása. Átlagember vagyok, egy extrém hobbival. Soha nem próbáltam ki a drogot, és még bizonyosan van egy halom dolog ami kimaradt az életemből, de ez így van jól... Foglalkozásom, és alkalmi foglalkozásaim felsorolása hosszadalmas volna. De szinte mindent kipróbáltam ami kemény és férfi munka. Voltam úszómester, kőműves, favágó, segédmunkás, ügynök, biztosítási vezető, alkusz, és még sorolhatnám... Nős vagyok, két gyermekem van. Igyekszem becsületesen felnevelni mindkettőjüket. Soha nem lógtam az Állam nyakán, holott néha ránk fért volna. Mindig csak annyit kértem mindenkitől, amennyi jár! Weboldalam: www.hadtortenet.hu Egy egyesület elnökeként próbálom összefogni az amatőr hadszíntérkutatókat. Különös érzékem van nem hétköznapi históriákba keveredni! Vannak dolgok, amelyekben következetesen következetlen vagyok... :-) E-mail: szerkesztoseg.hke@gmail.com

S.O.S. Metal Detector! Elvesztette? Megtaláljuk! Kérjen ajánlatot! Elhagytad a kulcscsomódat, elrejtett családi örökséged keresed? Vagy csupán egy legenda nyomába szegődnél? Kérésre házhoz megyünk! szerkesztoseg.hke@gmail.com

2010.12.03. 16:51 Johnny01

Így buktak le a móri gyilkosok

Forrás: BLIKK

MÓR-BUDAPEST - Nincs több titok! Közel négy évvel Nagy László (†36) és Weiszdorn Róbert (37) elfogása után csütörtökön a Fővárosi Ítélőtáblán feketén-fehéren megismerhettük, hogyan bukott le a móri mészárlás két elkövetője. 2006 őszén került a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) látókörébe Nagy és Weiszdorn. Ekkorra már Kaiser Edét tényleges életfogytiglanira ítélték a vérengzés miatt ártatlanul, társa, Hajdú László pedig a bíróság döntésére várt.

2006. október 8-án a szárligeti Szebenyi István egy elásott csomagra bukkant a tarjáni erdőben. Két pisztolyt, számtalan lőszert és parókát, álarcot talált. Kiderült, az egyik pisztolyt a móri vérengzésnél, a másikat a veszprémi postásgyilkosságnál használták. Bár a másodfokú eljárás ügyésze erről csütörtökön nem beszélt, már akkor sejteni lehetett, hogy nem véletlenül tartott a fegyverek megtalálása után sajtótájékoztatót az NNI. Beszámoltak arról, hogy a tarjáni erdőben fegyvert, sapkát, valamint olyan lőszereket találtak, amelyeket a Móron használt Scorpio géppisztolyból lőttek ki.

Most már tudható, a zsaruk ki akarták ugrasztani a nyulat a bokorból. A sajtótájékoztató után jelentkezett a rendőröknél egy férfi, aki elmondta: 2002-ben, a móri mészárlás után egy ismerősének az ismerősétől vett valaki fémkeresőt, és ő vitte el őket a tarjáni erdőbe. A nyomravezető emlékezett kuncsaftja telefonszámára és autója rendszámának töredékére. Ezek alapján azonosították Nagy Lászlót, aki vélhetően rájöhetett, hogy hiba volt az erdőben eldobálni a bizonyítékokat, ám hiába vette meg a fémdetektort nem találta meg az elhajigált fegyvert és lőszereket.

– Elemezték a telefonforgalmat és a híváslistákat a rendőrök. Kiderült, Nagy és Weiszdorn telefonja „Móron járt" a bűncselekmény napján – mondta csütörtökön az ügyésznő, aki hozzátette: segítette a felderítést, hogy Nagy és Weiszdorn a sajtótájékoztató után azonnal heves telefonálgatásba kezdtek.

A nyolc ember életét követelő vérengzés kapcsán decemberben születik jogerős ítélet. Az ügyész tényleges életfogytiglanit kért Weiszdornra, aki első fokon 30 évet kapott. Védője, Lichy József azt hangsúlyozta, mentsék fel Weiszdornt a több emberen elkövetett emberölés vádja alól, hiszen a kegyetlenséget Nagy követte el, aki időközben öngyilkos lett.

Cs. K.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szebenyiistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr962490887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása