Friss topikok

Szebenyi István-móri rémálom-ahogy én láttam

Szebenyi István vagyok. Amatőr hadszíntér kutató. A véletlen folytán nevemhez fűződik a móri bizonyítékok megtalálása. Átlagember vagyok, egy extrém hobbival. Soha nem próbáltam ki a drogot, és még bizonyosan van egy halom dolog ami kimaradt az életemből, de ez így van jól... Foglalkozásom, és alkalmi foglalkozásaim felsorolása hosszadalmas volna. De szinte mindent kipróbáltam ami kemény és férfi munka. Voltam úszómester, kőműves, favágó, segédmunkás, ügynök, biztosítási vezető, alkusz, és még sorolhatnám... Nős vagyok, két gyermekem van. Igyekszem becsületesen felnevelni mindkettőjüket. Soha nem lógtam az Állam nyakán, holott néha ránk fért volna. Mindig csak annyit kértem mindenkitől, amennyi jár! Weboldalam: www.hadtortenet.hu Egy egyesület elnökeként próbálom összefogni az amatőr hadszíntérkutatókat. Különös érzékem van nem hétköznapi históriákba keveredni! Vannak dolgok, amelyekben következetesen következetlen vagyok... :-) E-mail: szerkesztoseg.hke@gmail.com

S.O.S. Metal Detector! Elvesztette? Megtaláljuk! Kérjen ajánlatot! Elhagytad a kulcscsomódat, elrejtett családi örökséged keresed? Vagy csupán egy legenda nyomába szegődnél? Kérésre házhoz megyünk! szerkesztoseg.hke@gmail.com

2011.08.04. 23:58 Johnny01

Házkutatások, lefoglalások, zaklatások, az állítólagos "fegyverarzenálok" nyomában!

Ma a kora reggeli órákban ismét házkutatást tartottak egy ismerősömnél. Ez az elmúlt időszakban immár többtucatnyi fémkeresőzéssel, relikviagyűjtéssel foglalkozó embert érintett. Volt eset amikor csupán házkutatást tartottak, de volt akinek az egész gyűjteményét lefoglalták, elvitték. Hogy a lefoglalt tárgyakból később mi kerül vissza jogos tulajdonosához, azt senki sem tudja.

Naponta történnek hasonló esetek, de a sajtó csak ritkán ír ezekről. Amikor egy-egy esetről beszámol, akkor igyekeznek a legdurvább, a lakosságban félelmet keltő címeket adni a cikkhez. Ilyenek a bombákról, fegyverarzenálokról, vagy a félszáz, félezer, több ezer lőszerről szóló beszámolók, miközben csupán néhány rozsdás pont egy forintot nem érő vasat foglalnak le.

Az esetek nagy részében megérkeznek egy papírt lobogtatva, szétpakolnak, majd miután semmit sem találnak, azt sem mondják: ELNÉZÉST.

Mi több, fáradjon be kihallgatásra, és meséljen kiket ismer? Kikkel lóg együtt? Felfoghatatlan, hogy ha nem találnak semmit ami törvénybe ütközne, miért kell berángatni az embert kihallgatásra? Miután semmi ok rá, nincs ellene semmiféle vád, miért köteles elszenvedni egy halom hülyébbnél-hülyébb kérdést?

Úgyis tudják melyik weboldalakat látogatjuk, kikkel állunk kapcsolatba, kikkel levelezünk, ismerik a nick nevek mögött lévő valós személyeket ha akarják, minek ez a cirkusz?

Nem ránk kellene haragudni, a nyugdíjakat nem mi vettük el Uraim!

A gyűjtők nagy részét ma már nem az bosszantja hogy kimennek hozzá és feltúrják az otthonát, mint inkább az, hogy lefoglalják, elviszik a gyűjteményét. Majd amikor lezárul az eljárás, a gyűjteménye egy részére keresztet vethet!

Nálam például már három alkalommal jártak, és szinte jobban tudják mi van nálam mint én magam. De ha éppen kedvük tartja, bármikor megjelenhetnek ismét! Nincs ezzel baj, szívesen meghívom az Urakat egy csésze kávéra, de ez már lassacskán kimeríti a zaklatás fogalmát. Ráadásul a két utolsó alkalommal történő látogatásuk alkalmával is vittek el tőlem darabokat, amelyekről azóta nincs hír. Fogalmam sincs hogy hol vannak? Mikor kapom vissza? Vissza kapom-e egyáltalán? Ezekről rendszerint elfeledkeznek tájékoztatni.

Szóval ha csupán az a cél hogy néha beszedjék a tizedet, azt is meg lehet tenni ebben a jogállamban, de ezt ki kellene mondani! Akkor senki nem lepődik meg. Majd úgy fogunk gyűjteni, hogy mondjuk kettő az enyém, egy a rendőrség gyűjteményébe!

De akkor néha tessenek helyettünk egy kiállítást is megtartani, és írják ki hogy ezt mi gyűjtők támogattuk!

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://szebenyiistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr373126884

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit lehet tenni internetes zaklatás esetén? 2011.08.27. 17:31:48

Megszámolni sem lehet, hogy mennyi olyan közösségi oldal van az interneten, amelyre bárki, ingyenesen szabadon regisztrálhat. A közösségi oldalak nagyon hasznosak tudnak lenni, de könnyen az ellenségünkké válhatnak. Az emberi kapcsolatok néha tönkremen...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása