Friss topikok

Szebenyi István-móri rémálom-ahogy én láttam

Szebenyi István vagyok. Amatőr hadszíntér kutató. A véletlen folytán nevemhez fűződik a móri bizonyítékok megtalálása. Átlagember vagyok, egy extrém hobbival. Soha nem próbáltam ki a drogot, és még bizonyosan van egy halom dolog ami kimaradt az életemből, de ez így van jól... Foglalkozásom, és alkalmi foglalkozásaim felsorolása hosszadalmas volna. De szinte mindent kipróbáltam ami kemény és férfi munka. Voltam úszómester, kőműves, favágó, segédmunkás, ügynök, biztosítási vezető, alkusz, és még sorolhatnám... Nős vagyok, két gyermekem van. Igyekszem becsületesen felnevelni mindkettőjüket. Soha nem lógtam az Állam nyakán, holott néha ránk fért volna. Mindig csak annyit kértem mindenkitől, amennyi jár! Weboldalam: www.hadtortenet.hu Egy egyesület elnökeként próbálom összefogni az amatőr hadszíntérkutatókat. Különös érzékem van nem hétköznapi históriákba keveredni! Vannak dolgok, amelyekben következetesen következetlen vagyok... :-) E-mail: szerkesztoseg.hke@gmail.com

S.O.S. Metal Detector! Elvesztette? Megtaláljuk! Kérjen ajánlatot! Elhagytad a kulcscsomódat, elrejtett családi örökséged keresed? Vagy csupán egy legenda nyomába szegődnél? Kérésre házhoz megyünk! szerkesztoseg.hke@gmail.com

2009.12.24. 06:34 Johnny01

Néhány válasz a leveleimre:no comment

Keressük az "elkövetőt"! Ki puskázta el a móri nyomozást?Vajon ki döntött több millió forint közpénz kifizetéséről egy hamistanú részére? Ki mondta ki, hogy nem fizetnek a nyomravezetőnek? Ki az, akinek téves döntéséhez azóta is következetesen tartja magát mindenki? Aki bármilyen információt szolgáltat az "elkövető" kézrekerítésére, magas nyomravezetői jutalomban részesül. Mint én... :-)

IGAZSÁGÜGYI ÉS RENDÉSZETI MINISZTÉRIUM
RENDÉSZETI FELÜGYELETI ÉS ELLENŐRZÉSI
FŐOSZTÁLY


Iktatószám: IRM/RFEFO/493-1/2008.
Szebenyi István úr részére


Tisztelt Szebenyi István úr!

Tájékoztatom, hogy az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumhoz benyújtott panaszát,
amelyben azt sérelmezi, hogy az úgynevezett móri ügy kapcsán a nyomravezetői díjat nem
Önnek fizette ki a Rendőrség, kivizsgálásra az Országos Rendőr-főkapitányságnak
megküldtük.

Budapest, 2008. február „ „

Tisztelettel:

Dr. Somssich Gabriella
főosztályvezető

Készült: 1 példányban
Kapja:címzett elektronikus levélben
irattár
Budapest V., Kossuth Lajos tér 4., Postacím: 1363 Budapest, Pf.: 54.



¤

Országos Rendor- fokapitányság
1139 Budapest, Teve utca 4-6.
Telefon: 1/443-5573, 1/443-5578; BM 33-104, 33-134
Fax: 1/443-5579; BM 33-133

Országos Rendorfokapitány
szám:013/2007. bÜ)9591/08

Tárgy:
Eloadó:
Tel.:
Nyomravezetői díj igényre
válasz
Dr. Vágó Zoltán r. ornagy
17-301.

Szebenyi István Úrnak!
Szárliget



Tisztelt Szebenyi Úr!

Az Igazságügyi és Rendészeti Miniszter Úrnak 2008. január 30-án küldött e-mail levelére válaszolva az alábbiakról tudom tájékoztatni:
A Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Főosztály Különleges Ügyek Osztálya
113/2007.bü. (korábban 38/2004. bü.) számon nyomozást folytatott postások
sérelmére 2002. és 2006. között elkövetett erőszakos bűncselekmény-sorozat
kapcsán. A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 27.§ (1) bekezdésére tekintettel a büntetőeljárás során nyomravezetői díj került kitűzésre az elkövetéssel gyanúsítható személy felderítése érdekében. (A hivatkozott szakasz szerint a kitűzött díj az elkövetéssel gyanúsítható személy elfogását közvetlenül elősegítő személy részére fizethető ki.)
A nyomozati iratok szerint 2006. októberében Ön és társai Tatabánya külterületén az erdőben több elrejtett csomagot is találtak. Ennek kapcsán a Tatatabányai Rendőrkapitányság folytatta le a helyszíni szemléket, melyek során további olyan csomagok is előkerültek, amik a lefolytatott vizsgálatokat követően kapcsolatba hozhatóak voltak a postások sérelmére elkövetett, továbbá a Móron 2002. május 09-én elkövetett bűncselekményekkel.
Az Önök által talált tárgyak, a róluk rögzített nyomok és a segítségükkel feltárt
összefüggések ugyan nagy jelentőséggel bírtak a nyomozás menetében - hiszen a két bűncselekményt összekötötték -, azonban az említett bűncselekmények
elkövetőinek, N. László illetve W. Róbert személyének beazonosítását közvetlenül nem segítették elő.
A kitűzött díj egy az ügy kapcsán az elkövető személyére vonatkozó érdemleges bejelentést tevő személynek került kifizetésre, aki mind a bejelentésében, mind a tanúkihallgatásai
során olyan konkrét tényeket, részleteket közölt egy általa az üggyel összefüggésbe hozni vélt személyről, melyekre alapozva a nyomozás N. László tatabányai lakos személyének és közvetve W Róbert személyének beazonosításához és bűnös tevékenységük feltárásához vezetett.
Az előbbiekre való tekintettel az Ön bejelentett igényének helyt adni nem tudok.


Budapest, 2008. március 05
Tisztelettel:

Dr. Bencze József r. altábornagy
rendőrfőkapitány

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szebenyiistvan.blog.hu/api/trackback/id/tr331603823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása